Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

luni, 6 februarie 2012

Cura de slabire

Uitati de regimurile de autosacrificiu, nimeni nu poate persevera in ele multa vreme. Aveti nevoie de o dieta pe care sa o puteti urma toata viata, iar noile reguli de baza pentru slabire sunt pe ct de usoare, pe atat de efeiciente.


Lumea occidentala este obsedata de diete. Alimentele grase si stilul de viata sedentar sunt adesea vinovate de aparitia obezitatii, iar imaginile stralucitoare cu manechine trase perin inel si "barbati musculosi" ii fac pe oameni sa aspire la forme corporale nerealiste. Fie ca motivele de  tine o dieta sunt estetice sau legate de sanatate, slabirea nu trebuie sa insemne o cura fantezista sau obiceiuri alimentare excentrice. 


  
O dieta echilibrata si rationala bazata pe cantitati moderate de alimente sarace in grasimi, ne ajuta sa pierdem din greutate fara riscuri.
Cei ce slabesc cu succes o fac incet si sigur, formandu-si deprinderi sanatoase de alimente si exercitiu fizic pe toata viata, astfel ca slabirea sa fie definitiva. Energia se masoara in calorii, iar obiectivul unei cure de slabire este sa duca la pierderea in greutate, reducand aportul de calorii din mancare si bautura si marind arderile acestora prin exercitiu fizic, astfel incat organismul sa utilizeze mai multa energie decat primeste.     



Cura de slabire trebuie sa ofere toti nutrientii de care are nevoie organismul. Deoarece acesti nutrienti trebuie sa corespunda unui aport redus de calorii este important sa reduceti dulciurile (prajiturile, biscuitii, ) bauturile dulci si alcoolice, relativ  bogate in calorii dar sarace in nutrienti. Optati pentru alimente hranitore precum legumele, fructele, carnea slaba si cea de pasare, pestele si lactatele slabe. Alimentele cu amidon trebuie sa fie cu echilibrare lenta de energie (ovaz, secara, paste si orez), nu rapida (paine alba si integrala si cartofi). 




Dintre toate componentele majore ale hranei, grasimea este sursa cea mai concentrata de energie. La aceiasi cantitate, grasimea furnizata de peste doua ori cantitatea de calorii din proteine sau carbohidranti. Reducerea cantitatii de grasime din dieta este modul cel mai eficace de a scadea aportul caloric.  




O dieta sanatoasa de slabire trebuie sa includa multe legume, salate si leguminoase (fasole, mazare si linte). Fructele proaspete sunt o alegere buna pentru un desert cu putine calorii.


                                                                                                                                                                                                                                                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu