Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

joi, 9 februarie 2012

Probleme ale unghiilor

Unghiile sanatoase sunt puternice, netede si rozalii.
Unghiile sunt alcatuite dintr-o proteina numita keratina si cresc in medie 1 mm pe saptamana. Starea unghiilor indica starea de sanatate a organismului. Ca orice parte a corpului, si unghiile au nevoie de nutrienti.
Unghiile subtiri, in forma de lingurita caracterizeaza lipsa de fier din organism, pot deveni deasemeni fragile si palide. Surse bune de fier sunt carnea rosie, cerealele, carnea de pui si legumele cu frunze verzi. Deoarece vitamina C stimuleaza absortia fierului din alimentele de origine vegetala incercati sa beti suc de portocale la masa. (evitati sa beti ceaiuri tari la ora mesei)
      
Unghiile fragile cu pete albe indica o posibila carenta de zinc.  Mancati din abundenta alimente bogate in zinc (fructe de mare, oua, organe, nuci linte)     
Multa lume considera ca alimentele bogate in calciu intaresc unghiile. De fapt unghiile contin cantitati foarte mici de calciu, care joaca un rol minor in intarirea lor. Micile pete albe de pe unghii, considerate pana nu demult un rezultat al lipsei de calciu, apr de fapt in urma loviturii sau a lipsei de zinc.                                                

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu