Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

marți, 9 octombrie 2012

Cum sa ne mentinem plini de energie

Lucrul in sir, alimentatia incorecta si odihna insuficienta golesc rezervele de nutrienti ale organismului si provoaca oboseala. Stiind ce amplifica beneficiile programului de exercitii urmat- si ce il submineaza-  ramaneti in forma.

Submineaza vitalitatea

Alcoolul. In exces va poate face sa dormiti mai prost. Nu depasiti limita de siguranta si lasati sa treaca o zi sau doua pe saptamana fara alcool. 
Fumatul. Nicotina stimuleaza initial creierul, apoi deprima. Fumatul mareste si ritmul in careficatul foloseste micronutrientii, in special vitaminele din complexul B si C. El inseamna si mai mult lucru pentru antioxidantii ce detoxifica orgnismul.
Anxietatea si stresul. Luati-va obiceiul ca in fiecare zi sa faceti ceva care sa va ia gandurile de la probleme, fie ca este exercitiu fizic, o auditie muzicala sau gradinarit. Faceti cel lucru pana va simtiti relaxat.
Oboseala. Poate fi simptomul unic al unei intolerante sau alergii la un anumit aliment, factor ce merita luat in considerare in cazul unor letargii inexplicabile.


Dau vitalitate

Somnul. Un somn bun de noapte sau unul scurt de dupa-amiaza va odihneste creierul si va da mai multa energie.
Micul dejun. Veti fi letargic daca veti sili organismul sa functioneze o dimineata intreaga fara nici un combustibil. Luati un mic dejun hranitor, compus, de exemplu, din cereale integrale, fulgi de ovaz cu lapte sau fructe prospete si iaurt.
Respiratia profunda. Un surplus de oxigen in organism este o buna cale de a scadea incordarea si de a avea mai multa energie. Relaxati-va si inspirati pe nas numarand pana la 4. Expirati pe gura numarand pana la 8. Repetati pana va simtiti inviorat.
Aerul curat. O plimbare invioratoare poate face minuni cand va simtiti obositi.

6 comentarii:

  1. util articolul.Cel cu plimbarea il urmez aproape zilnic.Aproape in fiecare seara ies si ma plimb-merg pe jos- minim 30 de minute.

    RăspundețiȘtergere
  2. frumos si foarte util acest articol

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bune aceste sfaturi.Mai trebuie sa lucrez la cel cu micul dejun.Nu prea am obiceiul sa-l iau:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Stresul, bata-l-ar vina!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumim pentru articol.nici eu nu sunt prietena cu micul dejun desi se spune ca este cea mai importanta masa din zi.in schimb fac destul de multa miscare zilnic

    RăspundețiȘtergere