Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

marți, 30 octombrie 2012

Alimente congelate

Congelatoarele supermarketurilor ofera o gama uriasa de alimente congelate industrial si de SEMIPREPARATE. Perioadele maxime de pastrare recomandate- dupa care calitatea acestora incepe sa se deterioreze- trebuie sa fie inscrise clar pe ambalajele lor.
Congelarea incetineste alterarea alimentelor, reducand activitatea enzimelor ce descompun alimentele. Ea face si ca apa din alimente sa nu mai fie disponibila, oprind astfel inmultirea bacteriilor, ce au nevoie de umezeala pentru a prolifera.



Blansarea- expunerea fructelor si a legumelor la temperaturi mari prin fierbere sau trecere prin abur sau microunde- se face pentru a inactiva anumite enzime si cuiperci care ar continua sa descompuna celulele, chiar daca foarte lent dupa congelare. Blansarea provoacapierderea unei parti a vitaminei C si a altor vitamine sensibile la caldura precum tiamina si folatul.

In ciuda acestor pierderi, legumele si fructele congelate in cea mai buna stare sunt adesea mai hranitoare decat cele proaspete. Acest lucru se datoreaza faptului ca fructele si legumele incep sa piarda din vitamina C din momentul culesului, pe cand cultivatorii industriali pot congela recoltele aproape imediat dupa cules. Fructele moi si legumele verzi isi pot pierde pana la 15% din vitamina C pe zi daca sunt tinute la temperatura camerei.

Nu exista nici o piedere de nutrienti in cazul pestelui si a carnii, deoarece atat proteina cat si vitaminele A si D  nu sunt afectate de congelare.

Depozitati alimente congelate cat mai aproape unul de altul: este nu numai eficient, ci si mai economic. Alimentele congelate care au fost chiar partial dezghetate nu mai pot fi nicodata recongelate! 

miercuri, 24 octombrie 2012

Concurs Hoby Creativ

De curand, am primit de la Editura Casa, colectia de carti ilustrate pentru copii "Hoinari prin anotimpuri", Hoby Creativ "Idei Creative, Sport  si sanatate "Sauna"!



Va invit sa participati la un nou concurs, in care puteti castiga:

  • Tehnica baticului
  • Mozaicuri
  • Sauna 



Regulament

1. Urmariti blog-ul prin GFC
2. Like paginii de facebook al sponsorului Editura Casa
3. Like paginii de facebook al blog-ului Doddoღ
4. Share la concurs
5. Lasati un comentariu in cadrul concursului in care sa mentionati toti pasii pe care i-ati urmat.

Cititi cu atentie regulamentul, toti pasii sunt obligatorii.
Comentariile anonime nu sunt luate in considerare!

Concursul se termina pe 15 noiembrie 2012!

Multumiri Editurei Casa!

Succes!

Inscrierile sunt putine iar concursul se amana pana pe 5 martie 2013.

Concursul s-a incheiat iar castigatoarea este Anca Bogdana!


Felicitari!
Trimite datele de contact pe facebook!


marți, 23 octombrie 2012

Raceli- Campanie Dacic Cool

Particip la noua campanie Dacic Cool "Scapa de raceala si gripa, cu remedii naturale romanesti"! Va prezint cateva sfaturi utile, despre cum sa infruntam mai usor si mai rapid momentele neplacute din timpul racelii!


Hrana pe care o consumam este una dintre cele mai bune aparari impotriva contractarii racelilor! O dieta zilnica echilibrata,(v. Echilibrati-va dieta) care sa cuprinda fructe si legume proaspete ne va intari sistemul imunitar si ne va ajuta sa nu mai racim!

Vechea zicala "o raceala tine 7 zile daca o tratezi si o saptamana daca o lasi in pace", poate fi inca valabila. Totusi cercetatorii au aratat ca zincul ar putea scurta durata racelii. Printre sursele bune de zinc asimilabil se numara ficatul (care nu trebuie consumat in timpul sarcinii), carnea rosie, ouale si cea mai bogata sursa stridiile.




Cum racim

Racelile si gripele sunt provocate de infectii virale si sunt extrem de contagiose. Tusea si stranutul intr-un spatiu inchis pot raspandi usor infectia, deoarece mucusul si gatul celor raciti este plin de virusi. Acesti virusi pot supravietui timp de cateva ore pe obiecte precum clantele usilor si telefoane, astfel ca este bine sa va spalati pe maini frecvent daca persoanele din jur sunt racite.

Remedii naturale impotriva racelii

- Inhalati abur pentru a degaja nasul infundat. Umpleti un castron pe jumatate cu apa fierbinte, puneti-va un prosop deasupra capului pentru a nu lasa sa scape aburul si faceti inhalatii timp de cateva minute. Puneti in apa picaturi de ulei de eucalipt pentru a obtine un rezultat eficace.

- Uleiurile din aromaterapie pot fi folosite pentru a elibera caile respiratorii nazale. Amestecati 5 picaturi de ulei de eucalipt cu ulei de samburi de struguri sau de germeni de grau si masati-va  cu acest amestec pe piept.

- Beti multe lichide atunci cand sunteti raciti- cel putin 6-8 pahare pe zi- pentru a combate deshidratarea. Intre aceste lichide, beti multa apa si bauturi calde preparate din sucul unei lamai si o lingurita de miere amestecate intr-un pahar de apa fierbinte. Sucul de lamaie este bogat in vitamina C, iar mierea ajuta la calmarea durerilor in gat.

- Leacul evreiesc traditional, supa de pui, este o sursa buna de proteine, calorii si minerale si este usor digerata.

Atunci cand va simtiti relativ bine, faceti o plimbare usoara in aer liber!

Concursuri, promotii, informatii gasiti si pe Magazin Dacic Cool, pagina de facebook al magazinului online Dacic Cool!

vineri, 19 octombrie 2012

Multumiri

In primul rand tin sa le multumesc din suflet, pentru loialitate celor care ma urmaresc constant!

Am organizat o multime de concursuri, cu premii considerabile, de-a lungul timpului; unii dintre voi au multumit iar altii nu au mai dat nici un semn (prefer sa nu dau nume pentru a nu crea tensiuni sau discutii contradisctorii). 


Pe viitor o sa fiu mai atenta cu cei, care au ramas alaturi de mine in orice moment- indiferent de postarile pe blog- fie postari, review-uri sau alte subiecte. Orice Like, Comentariu este important!

Incepand cu luna ianuarie 2013, o sa ma axez mai mult pe review-uri si postari despre stilul de viata sanatos...dar si concursuri, insa nu asa dese! Am constatat ca participarea la concursuri este in numar foarte mic, ceea ce ma descurajeaza.

Daca aveti intrebari, opinii, sfaturi, sunt dispusa sa raspund la orice! (decente) 

miercuri, 10 octombrie 2012

Concurs Designed 2 Love U...baby

Cum sa faci sa arati cat mai bine si daca se poate, sa te mentii frumoasa in timpul sarcinii e preocuparea tuturor femeilor insarcinate... 

Designed 2 Love U (http://designed2loveu.ro/index.php?route=common/home) iti prezinta o noua colectie de tricouri funny, dragute cu o mare incarcatura sentimentala care te fac si mai stralucitoare in aceste momente speciale din viata ta!

Tricourile haioase pentru gravide sunt in stil nou si la moda.  Facute pentru o viitoare mamica trendy  si foarte originala, acestea pot sa transmita vestea cea mare in locul tau.  


Participa la concurs!  
Poti castiga un tricou funny cu maneca lunga pentru gravide!


Regulament

1. Urmariti blog-ul prin GFC
2. Like paginii de facebook al sponsorului 
3. Like paginii de facebook al blog-ului 
4. Share la concurs
5. Lasati un comantariu in cadrul concursului in care sa mentionati toti pasii pe care i-ati urmat!

Cititi cu atentie regulamentul, toti pasii sunt obligatorii!
Comentariile anonime nu sunt luate in considerare!

Perioada desfasurare concurs: 10 octombrie- 25 octombrie!

Succes!

Concursul s-a incheiat. Va multumesc tuturor pentru participare!

Felicitari Mirela Agrigoroae!
Nastere usoara draga mea! Sanatate!



Trimite datele de contact pe facebook!

marți, 9 octombrie 2012

Concurs Accesorii evenimente

Te pregatesti de nunta? A ta...sau in calitate de invitata? 

Fie ca te mariti sau esti invitata la o nunta Accesorii Evenimente, iti pune la dispozitie o gama larga de produse din categoria accesoriilor de evenimente, accesorii de nunta si de botez, marturii nunta, marturii botez, invitatii de nunta si invitatii de botez, cadouri aniversare, cadouri tematice, cadouri pentru ocazii speciale si pantofi de mireasa si accesorii si pantofi de ocazie...


Participa la concurs si poti castiga:
Pahare de sampanie Trandafir Ivoire!


Regulament

1. Urmariti blog-ul prin GFC
2. Like paginii de facebook al sponsorului Accesorii evenimente
3. Like paginii de facebook al blog-ului Doddoღ
4. Share la concurs
5. Lasati un comentariu in cadrul concursului, in care sa mentionati toti pasii pe care i-ati urmat.

Cititi cu atentie regulamentul, toti pasii sunt obligatorii!
Comantariile anonime nu sunt luate in considerare!

Concursul se termina pe 10 noiembrie 2012!

Succes!

Concursul s-a incheiat iar castigatoarea este Dinu Florina!


Felicitari!
Trimite datele de contact pe facebook!

Cum sa ne mentinem plini de energie

Lucrul in sir, alimentatia incorecta si odihna insuficienta golesc rezervele de nutrienti ale organismului si provoaca oboseala. Stiind ce amplifica beneficiile programului de exercitii urmat- si ce il submineaza-  ramaneti in forma.

Submineaza vitalitatea

Alcoolul. In exces va poate face sa dormiti mai prost. Nu depasiti limita de siguranta si lasati sa treaca o zi sau doua pe saptamana fara alcool. 
Fumatul. Nicotina stimuleaza initial creierul, apoi deprima. Fumatul mareste si ritmul in careficatul foloseste micronutrientii, in special vitaminele din complexul B si C. El inseamna si mai mult lucru pentru antioxidantii ce detoxifica orgnismul.
Anxietatea si stresul. Luati-va obiceiul ca in fiecare zi sa faceti ceva care sa va ia gandurile de la probleme, fie ca este exercitiu fizic, o auditie muzicala sau gradinarit. Faceti cel lucru pana va simtiti relaxat.
Oboseala. Poate fi simptomul unic al unei intolerante sau alergii la un anumit aliment, factor ce merita luat in considerare in cazul unor letargii inexplicabile.


Dau vitalitate

Somnul. Un somn bun de noapte sau unul scurt de dupa-amiaza va odihneste creierul si va da mai multa energie.
Micul dejun. Veti fi letargic daca veti sili organismul sa functioneze o dimineata intreaga fara nici un combustibil. Luati un mic dejun hranitor, compus, de exemplu, din cereale integrale, fulgi de ovaz cu lapte sau fructe prospete si iaurt.
Respiratia profunda. Un surplus de oxigen in organism este o buna cale de a scadea incordarea si de a avea mai multa energie. Relaxati-va si inspirati pe nas numarand pana la 4. Expirati pe gura numarand pana la 8. Repetati pana va simtiti inviorat.
Aerul curat. O plimbare invioratoare poate face minuni cand va simtiti obositi.

vineri, 5 octombrie 2012

Alimente organice si de casa

Fara pesticide, aditivi si hormoni de crestere artificiali, alimentele organice se adreseaza unui public atent la chimicale. Insa cei mai multi experti se indoiesc de beneficiile nutritionale ale acestora.

Producerea alimentelor organice este reglementata de standarde stricte. Pentru legume si cereale aceste standarde sunt prevazute in legislatia UE. 
In agricultura organica utilizarea pesticidelor sau fertilizatorilor este evitata; animalele si pasarile sunt crescute in conditii naturale si nu trebuie tratate de rutina cu antibiotice. Notiunea de alimentatie sanatoasa, produsa pe baze naturale, a sensibilizat un public care a devenit preocupat de pesticidele si aditivii utilizati in agricultura si in industria alimentara.



Produsele organice au cost de productie mai mare, pentru ca productia este mai mica, iar fructele si legumele organice se strica mai repede decat cele tratate. Viitorul alimentatiei organice nu este clar. Exista sustinere guvernamentala in aceasta privinta, in sensul unei scheme de ajutor pentru fermieri. Marile lanturi de magazine sunt nerabdatoare sa promoveze imaginea "alimentelor totale", insa uneori produsele nu ating valoarea organica ideala.

Soluri potrivite pentru hrana organica

Cresterea pe teren propriu a produselor de acest fel este cel mai bun mod de a fi siguri ca fructele si legumele pe care le mancati nu contin pesticide si sunt organice. Desi putine persoane poseda terenul necesar  pentru a obtine produse pe tot parcursul anului, chiar si un petec modest va poate aduce o recolta satisfacatoare.

Pentru a folosi cat mai bine solul trebuie sa-i intelegeti compozitia. Solurile pot fi de argila, huma, nisip, creta si carbune, insa cel mai adesea exista combinatii ale acestora, cu un element predominant. In timpul cresterii plantele au nevoie de fertilizanti. 

Gradinarii pasionati de hrana organica prefera  sa adauge sange, oase si carne de peste in locul produselor non-organice, mai usor de absorbit, pentru ca astfel se mentin bacteriile active la nivelul solului, rezultand o crestere sanatoasa a recoltei. Recoltele mai ai nevoie de magneziu, bor, fier, mangan, molibden.

Ce alegi? Alimente organice versus non-organice? 

luni, 1 octombrie 2012

Concurs Darline

"Toamna, au roade bogate
Au si fructe si bucate:
Mere, pere in panere
Prune bune si alune
Si gutui amarui 
Cu puf galben ca de pui"

Toamna, mai are si concursuri noi
Pentru prichindei...

Darline, ofera 3 premii cu alternative in functie de preferinte, respectiv produse pentru fete sau baieti!


Premii pentru fetite
Locul 1

Rochita cu guler si volane


Locul 2
Fusta pe elastic decorativ si volane de tull moale


Locul 3
Bentita pe elastic, floare din tull moale


Premii pentru baieti
Locul 1
Sacou


Locul 2
Camasa


Locul 3
Boneta


Regulament

1. Urmariti blog-ul prin GFC
2. Like paginii de facebook al sponsorului Darline
3. Like paginii de facebook al blog-ului Doddoღ
4. Share la concurs
5. Lasati un comentariu mai jos in care sa mentionati toti pasii pe care i-ati urmat.

Cititi cu atentie regulamentul, toti pasii sunt obligatorii!
Comentariile anonime nu sunt luate in considerare!

Concursul se termina pe 30 octombrie 2012.

Succes!

Concursul s-a incheiat iar castigatoarele sunt:

Viorica Neagoe


Hornyak Claudia


Bianca Roxana Anitei


Felicitari!
Trimiteti datele de contact pe facebook!

Concurs KidsPlaza.ro

In miez de toamna, v-am pregatit un nou concurs! KidsPlaza.ro ofera cadouri prichindeilor vostri!


Premiu pentru fetite sau premiu pentru baieti (In cadrul concursului va fi o singura castigatoare)!

Rochita Tutu Bonnie Jean cu imprimeu floral


Bermude Soho


Regulament

1. Urmariti blog-ul prin GFC
2. Like paginii de facebook al sponsorului KidsPlaza.ro
3. Like paginii de facebook al blog-ului Doddoღ
4. Share la concurs
5. Raspundeti la urmatoarea intrebare: Ce produs din magazinul online KidsPlaza.ro va place cel mai mult? 
6. Lasati un comentariu in cadrul concursului cu raspunsul la intrebare si toti pasii pe care i-ati urmat.

Concursul se termina pe 15 octombrie 2012.

Cititi cu atentie regulamentul, toti pasii sunt obligatorii!
Comentariile anonime nu sunt luate in considerare!

Succes!

Concursul s-a incheiat! 

Castigatoarea este Dana Matei! Felicitari!


Trimite datele de contact pe facebook (adresa, nr.tel, varsta copil)