Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

marți, 26 februarie 2013

Acneea

Seboreea, secretia exagerata de sebum, este una din cauzele principale care duce la aparitia acneei.
Sebumul este secretat de glandele sebacee si da pielii elasticitate, impermeabilitate si catifelare. Hipersecretia de sebum determina aparitia unor simptome suparatoare si inestetice. Pielea devine lucioasa, grasa cu porii dilatati, punctele negre se transforma in cosuri.

Acneea apare, de obicei, in perioada pubertatii, legata fiind de starile fiziologice in care se instaleaza un nou echilibru hormonal, atat la sexul feminin cat si la cel masculin.  

(imaginea este ca titlu de prezentare)

Care sunt cauzele care cauzeaza aparitia acneei?

Pe langa cele deja schitate, mentionam:
- Predispozitia genetica- mostenirea unui ten seboreic
- Factorul hormonal, respectiv dezechilibrul in raportul dintre androgeni si estrogeni
- Flora microbiana, alcatuita din bacilii existenti totdeauna in comedoane si pustule. Bacilii elibereaza o enzima- esteraza- care pune in libertate acizii grasi liberi din trigliceride care intra in compozitia sebumului. Acizii grasi liberi, proveniti din sebum, irita foliculii pilosebacei si determina aparitia hiperkeratozei si a proceselor inflamatorii din acnee. 
- Tulburarile nervoase, starile emotionale, surmenajul, lipsa de miscare in aer curat, de somn. Toate acestea predispun la congestia faciala.

La persoanele mai in varsta, eruptia acneica este frecventa datorita tulburarilor ciclului menstrual, a afectiunilor hipotiroidiene sau a sistemului nervos vegetativ. Lipsa igienei alimentare, gastroenteritele rebele, afectiunile ficatului sau ale cailor biliare sunt deasemeni cause determinate. In astfel de cazuri afectiunea nu se limiteaza numai la reiunea fetei ci, in egala masura, cuprinde spatele, decolteul, umerii.

Din lipsa de cunostinte sau din superficialitate, aparitia acneei in perioada pubertatii este tratata in mod grsit. Se folosesc produse la intamplare, contraindicate, se maltrateaza tenul prin stoarcerea brutala a cosurilor. Consecintele se vad apoi toata viata, sub forma de cicatrice, care nu se pot stergedecat cu mare greutate. Acneea juvenila poate fi tratata si vindecata prin aplicarea unui tratament intern si extern. Drumul corect duce la medic si daca e cazul la cosmeticiana pentru tratamentul local.

Tratamentul intern este prescris de medic, in functie de starea generala a pacientului si de cauzele care au determinat aparitia acestei afectiuni. Medicul va indica si regimul alimentar, care are un rol foarte important in sprijinirea tratamentului. In general, in cazul acestei afectiuni vor fi consumate alimente proapete, la ore regulate. Contraindicate sunt; condimentele, mancarurile grase, branzeturile fermentate, s.a. 

Tratamentul extern incepe prin asigurarea riguroasa a igienei locale. Pielea afectata de acnee trebuie spalata de cateva ori pe zi cu apa calda si sapun special, pentru a inmuia si a usura evacuarea excesului de sebum . 


luni, 18 februarie 2013

Tenul uscat

Tenul uscat este fin, subtire, fragil, iritabil, uneori se observa si riduri fine.
Distingem doua categorii de tenuri uscate: ten uscat din lipsa de grasime- ten alipic- si ten uscat din lipsa de apa- ten deshidratat.

Factorii care pot determina uscarea pielii
Factori interni
- predispozitie congenitala, respectiv un numar redus de glande sebacee sau o secretie insuficienta a acestora
- tulburari endocrine, tiroidiene
- tulburari nervoase
- tulburari ale circulatiei sangvine
- unele boli interne
Factori externi
- influente ale factorilor de mediu
- produse cosmetice folosite necorespunzator

Sa recunoastem faptul ca de multe ori noi insine contribuim la uscaciunea pielii fie prin folosirea abuziva de sapun si apa dura care usuca si irita tenul, fie prin lipsa de ingrijire, fie prin exces de produse cosmetice necorespunzatoare. 
De asemeni, curele de slabire pot face ca pielea sa se deshidrateze.


Curatirea obrazului in cazul tenului uscat se face numai cu o crema grasa sau cu lapte demachiant. O curatire buna poate fi obtinuta si cu ajutorul unor bucati de unt de cacao pe care le trecem pe fata. Topindu-se la temperatura pielii, unul de cacao inglobeaza cu usurinta impuritatile si fardul. Prin indepartare fata ramane curata supla si moale.
Cele mai indicate raman insa cremele si emulsiile de curatat.
Dupa curatire se recomanda o lotiune pentru ten uscat, de exemplu o infuzie de tei, nalba, musetel sau o lotiune tonica, nealcolizata. In locul lotiunilor putem efectua si pulvelizari cu  apa minerala sau infuzii de plante. 

Curatirea si aplicarea lotiunilor trebuie efectuata numai cu produse adecvate tenului uscat. Sunt containdicate sapunurile, apa calda sau calcaroasa.
Seara, dupa demachiere se va aplica o crema grasa nutritiva. 
Si pentru tenul uscat se recomanda masaje usoare si aplicarea de masti. Masajele se pot efectua cu o crema semigrasa in care sa adauga suc de castraveti, morcovi sau lamaie.

Este foarte indicata masca de parafina calda care se mentine pe obraz 20- 30 minute. Se mai pot folosi masti de galbenus de ou, amidon. 
O data la 3 saptamani se recomanda baia de aburi timp de 10 minute, cu apa in care s-au adaugat flori de musetel sau salvie, iar o data pe saptamana aplicarea de masti hidratante cu sucuri de fructe, plante, smantana, galbenus de ou, s.a 

Pentru ingrijirea tenului uscat mai trebuie sa stim ca:
- laptisorul de matca, mierea de albine incorporate in crema sau sub forma de lotiuni, masti, s.a constituie, de asemeni remedii pretioase pentru mentinerea pielii suple si proaspete
- produsele lactate cu smantana, laptele, caimacul pot fi folosite in ingrijirea tenului uscat, deoarece in afara de calitatile lor emoliante, maresc aciditatea pielii.
- plimabarea in ploaie constituie un mijloc foarte bun de a hidrata si improspata pielea
- daca obisnuim sa ne pudram, vom aplica sub pudra un strat subtire de crema, in caz contar riscam sa accentuam gradul de uscaciune a pielii


marți, 12 februarie 2013

Doriti sa va pastrati silueta?

A in forma inseamna a fi supla, nu a fi slaba. 
Dorinta de a avea si de a ne pastra silueta cat mai mult timp posibil este justificata si prin faptul ca nimic nu marcheaza varsta mai mult ca o silueta greoaie. Rotunjirile nu mai sunt la moda.
Daca aveti tendinta sa va pierdeti linia trebuie sa luati o serie de masuri imediate, neglijenta nefiind permisa.
In primul rand trebuie sa ne impunem o disciplina alimentara care este valabila pentru toti cei care doresc sa pastreze o sanatate buna, un mod de viata sanatos si un spirit activ.


La multi tineri este vorba de o obezitate ereditara, care are la baza tot faptul ca in familia respectiva "se mananca bine". 
In ultimul timp in lumea intreaga exista o preocupare privind obezitatea juvenila care a devenit un fenomen frecvent.
Cauza principala ramane tot alimentatia si nu dereglarea hormonala, iar vina o poarta parintii care indoapa copiii peste masura.

Tendinta de ingrasare se explica si prin modul de viata.
Nu trebuie omis faptul ca organismul uman este un laborator perfectionist si inteligent. Daca sariti peste o masa el recupereaza automat, la masa urmatoare ceea ce a pierdut. A gusta toata ziua cate ceva, indiferent ce si la ce ora, nerespectand mesele, nu suntem la adapost de ingrasare.
Viata sedentara, lipsa de exercitii fizice, lipsa de oxigen, sau chiar de o viata prea agitata, nerespectarea orelor de somn,  sunt cauze care duc la obezitate intrucat organismul  nu poate consuma nici macar ceea ce ingeram zilnic, nemaivorbind de un consum a rezervelor sale. Numai in acest caz- de consum al rezervelor- se poate obtine o pierdere in greutate.