Totalul afișărilor de pagină

Ammauri Fashion Store

joi, 25 iulie 2013

Avem nevoie de stilist de moda?

Fiecare dintre noi isi doreste sa arate sublim in absolut fiecare moment.

Asa cum spunea si Coco Chanel, "sa nu iesi din casa nearanjata, caci nu stii cand iti vei intalni marea dragoste". Dar lucrul acesta necesita totodata mult timp si multa atentie. Si sa nu uitam de simt, un fel de al saselea simt: este usor sa-i critici pe cei din jur, dar cand vine vorba despre tine, fie devenim mult prea indulgenti, fie mult prea critici. 
E o sabie cu doua taisuri, asa ca este indicat , daca nu chiar necesar sa primiesti o opinie din exterior, cat de cat obiectiva.    

Suntem, uneori dispusi sa cheltuim foarte multi bani pe rochii de ocazie, costume sofisticate, rochii elegante, accesorii, pantofi, doar ca sa aratam perfect si sa ne simtim frumoase. Dar uneori cheltuim banii in van, caci nu intotdeauna facem cele mai bune alegeri. Chiar daca rochia respectiva arata bestial pe manechinul din vitrina si mai este si de la o firma foarte cautata, populara si ravnita de toata lumea, nu inseamna ca noua ne sta bine. Poate nu am ales chiar numarul potrivit, poate necesita anumite modificari la o croitorie sau pur si simplu nu ni se potriveste culoarea sau croiala.

Asadar, da avem nevoie de un stilist!
Nu trebuie sa fii o celebritate, ca sa ai propriul tau stilist, dar trebuie intr-adevar sa iti permiti. In America, acest lucru este extrem de popular. Toata lumea are un stilist, un terapeut, un consultat financiar. L noi este mai greu, dar daca intr-adevar iti doresti unul, cred ca poti gasi si negocia cu usurinta. Poate nu ai nevoie de un expert, ci doar de un ochi bun, un om cu simtul estetic dezvoltat.   
De cele mai multe ori, apelam la prieteni. Dar, poate cel mai indicat ar fi sa inveti tu cateva lucruri de baza. Sa incerci sa fii sincera cu tine, sa-ti evaluezi corect calitatile si defectele si sa inveti sa le accepti si sa scoti in evidenta atuurile!

Rochii http://www.donatella.ro/


marți, 9 iulie 2013

Mastile cosmetice

Cosmetica moderna cunoaste in prezent multe si variate tipuri de masti, datorita rezultatelor, care se obtin prin aplicarea lor.
Folosite cu rabdare si adecvate tipului de ten, mastile aduc pielii numeroase avantaje. In urma aplicarii lor pielea apare neteda, curata, supla si intinerita.

Acestea constau din amestecuri speciale de diferite substante, care aplicate pe piele si mentinute un timp mai indelungat au asupra acesteia o actiune emolianta, calmanta, tonifianta, in functie de compozitia amestecului folosit. Stimuleaza circulatia sanguina, regenereaza tesuturile, inchid porii, atenuiaza ridurile.

(imaginea este ca titlu de prezentare)

Mastile de curatire. In general toate mastile au rol de curatire, acest rol obtinandu-se prin adaos de substante, care absorb murdaria, excesul de sebum, celulele moarte si prin substante usor abrazive, care odata cu indepartarea mastii produc un efect de curatare.

Mastile nutritive sunt indicate pentru regenerarea epidermei si atenuarea sau intarzierea aparitiei ridurilor. In aceste masti se inglobeaza galbenus de ou, cold- crema cu vitamine. De altfel, sub denumirea de masca se folosesc si deferite creme grase cu vitamine. 

Mastile calmante sunt indicate pentru tenurile care se irita usor. 
De obicei, acste masti contin infuzii de plante cu efect calmant, incorporate in amidon.

Mastile pentru inchiderea porilor, astringente sunt indicate pentru tenurile grase cu porii deschisi. Contin substante cu actiune sicativa: carbonat de magneziu, carbonat de calciu, caolin si deferite sucuri de fructe si infuzii din plante cu actiune astringenta.  

Mastile hidratante sunt recomandate tenurilor uscate si deshidratate. Au rolul de a completa necesarul de apa al pielii. De multe ori aceste masti sunt inlocuite prin simpla aplicare de comprese cu infuzii din plante.

Mastile cu actiune tonica sunt indicate tenurilor ofilite, ridate inainte de vreme. Contin sucuri fructe cu actiune revitalizanta: capsuni, fragi, piersici, struguri albi, infuzie de menta. 

Pentru ca o masca sa-si atinga scopul este necesar sa indeplineasca o serie de conditii;
- sa formeze o pasta moale, fara miros neplacut
- sa se intinda uniform pe piele
- sa se usuce repede si sa formeze pe piele un strat aderent
- sa poata fi usor indepartata de pe obraz, fara sa produca durere 

Momentul cel mai potrivit pentru aplicarea unei masti este seara inainte de culcare. Daca dorim ca pielea sa absoarba cat mai mult din substantele din masca, putem aplica peste aceasta o compresa umezita cu infuzii de plante corespunzatoare tipului de ten.

miercuri, 3 iulie 2013

Tenul mixt

Tenul mixt este frecvent intalnit. 
El reprezinta o secretie grasa pe nas, barbie, frunte, restul portiunilor fiind uscate. In ingrijire trebuie tinut seama de aceasta caracteristica pentru a aplica produse specifice fiecarei regiuni. 
Curatirea se face cu o crema sau lapte demachiant, apoi se sterge obrazul cu o lotiune din plante sau cu o lotiune tonica; dupa demachiere si aplicarea lotiunii se recomanda folosirea unei creme de noapte.
Dimineata se aplica crema de zi, care va servi atat pentru protectia pielii, cat si ca suport pentru pudra.

(imaginea este ca titlu de prezentare)

Pentru ingirjirea zilnica a fetei, dermatologii recomanda ca prosopul sa fie schimbat la doua zile si acesta sa fie fiert in apa, fara adaos de detergent, uscat, apoi calcat cu fierul fierbinte. Acesta protejeaza obrazul de actiunea diferitilor microbi. Aplicarea de masti si masajul  nu trebuie sa lipseasca din ingrijirea  oricarui tip de piele.

Se recomanda ca ochii sa se steargazilnic cu o infuzie de albastrele sau musetel.In general pentru ingrijirea unui ten mixt este bine sa nu se foloseasca crema in exces pe zonele grase.

luni, 1 iulie 2013

Ochelarii de soare

A purta ochelari de soare este o masura de protectie absolut nesesara.

Ochelarii trebuie sa aiba o calitate superioara a sticlei, care sa absoarba radiatiile nocive si sa nu dauneze ochilor. 
Culoarea sticlelor are o importanta deosebita. Se pare ca verdele este culoarea cea mai protectoare, recomandandu-se in orice caz evitarea culorilor rosietice, violete sau mov. Rama sa fie in concordanta cu forma obrazului si nu cu moda; forma si culoarea ochilor trebuie sa elibereze linia fetei, sa-i accentueze calitatile si sa-i micsoreze defectele.

(imaginea este ca titlu de prezentare)

- Daca obrazul este prelung se recomanda o rama cu colturile intreptate spre tample si a carei montura va depasi pometii.
- Daca obrazul este rotund, sub forma unui mar, se recomanda ochelari cu montura patrata.
- Daca obrazul este de forma triunghiulara, cu partea ascutita la baza veti alege o montura fina, discreta.
- Daca aveti obraz de sportiva, ochelarii vor fi alesi cu montura mare care va urca spre tample.
- Daca obrazul este patrat, cu maxilare puternice, montura va fi dreapta sus si rotinjita in partea de jos.
- Daca obrazul este aval orice fantezie este permisa fara insa a depasi o anumita limita pentru a nu dauna aspectului obrazului. 

Culoarea ramelor se poate alege in concordanta cu cea a ochilor, parului sau a pielii.